- עמוד הבית
-
אודותינו
-
שפות
-
שירותים
-
תרגום משפטי
- לקוחות
-
יצירת קשר
IL: +972 72 2200700
- כניסה לאתר
צור אתנו קשר
הכנס את הפרטים שלך ונחזור אליך בעוד מספר דקות
מגמות בתעשיית התרגום לשנת 2021
זמן קריאה : 7 דק'
שנת 2020 הייתה שנה מאתגרת בכל קנה מידה למערכת הכלכלית העולמית. מגפת הקורונה שלחה רבים מאיתנו להיסגר בין קירות ביתנו. נאלצנו להתאים את עצמנו לסביבה של שיחות זום, הזמנת משלוחים לבית ממסעדות, למידה מכוונת ועבודה אונליין דרך האינטרנט. דווקא בתקופה זו נחשף תפקידה המהותי של השפה כגורם המחבר בין בני אדם. גורם חיוני לצרכים הבסיסיים ביותר שלנו.
אנו חיים בעידן של טלטלות. עידן בו מגפת הקורונה מאיצה את מעבר האנושות לתקשורת דרך האינטרנט. אנו חיים בתקופה של התנגשות בין תרבויות המחייבת אותנו להבין יותר את האחר.
מה נשאר עקבי בשנה הזאת?
לא במפתיע המגמה היחידה שנותרה עקבית היא הגידול המתמשך בצורך בשירותי תרגום ולוקליזציה. גידול שלפי תחזיות של ארגון CSA יגיע ל- 56.18 מיליארד דולר בכל שירותי התרגום. לפי הפילוסוף הגל להיסטוריה האנושית יש כיוון בלתי נמנע. הכיוון הוא עולם מקושר יותר. עולם בו יעלה הביקוש משמעותית לשירותי שפה בעיקר ברשת.
כמו בכל שנה טומדס בוחנת את הטרנדים המובילים בתעשיית התרגום העולמית. התעשיה שבזכותה קשר בין בני אדם יכול לחצות מדינות ויבשות.
קראו עוד: טרנדים מובילים בתעשיית התרגום לשנת 2019.
קראו עוד: טרנדים מובילים בתעשיית התרגום לשנת 2020.
אם שואלים: "מה הן המגמות בתעשיית התרגום לשנת 2021?" ניתן להצביע על 4 מגמות עיקריות:
עליה משמעותית בביקוש לתרגום קטעי ווידאו
לפי מאמר מעניין זה סרטוני ווידאו הם שמונים אחוזים מהתוכן שאנשים בוחרים לצפות בו באינטרנט. הפוטנציאל המסחרי העצום מעורר עליה משמעותית בביקוש לתרגום קטעי ווידאו ושירותים נלווים להם.
אילו שירותים למשל?
ישנה התגברות בביקוש לשירותי תמלול אשר בלעדיהם תרגום קטעי ווידאו לשפות שונות לא יכול להתבצע. אנו עדים גם לעליה בביקוש לתרגום כתוביות לסרטים סרטונים ופרסומות. שירות המאפשר לאנשים לחסוך זמן יקר ולהיחשף בנוחות לתוכן שהם רואים ושומעים.
כך מתאפשרת תקשורת מיטבית עם קהל היעד. מגפת הקורונה כמובן מאיצה את המגמה הזאת בגלל שהיא שולחת יותר אנשים לצרוך מוצרים דרך האינטרנט. לאנשים אלו צריך להכין יותר סרטוני פרסומת מתורגמים.
תחום שנמצא בעליה משמעותית בשנים האחרונות וצפוי להמשיך לעלות הוא לוקליזציה לסרטוני ווידאו. לוקליזציה היא הדרך להתאים לתרבות, לציפיות, לסלנג, לנורמות של התעשייה ולייצוג שקהל היעד שלכם מבקש לראות על המסך. אנו מצפים שהביקוש ללוקליזציה של קטעי ווידאו ימשיך להתגבר בשנת 2021 ושאיכותה תעלה. מדוע?
לאור הביקוש המתגבר התעשייה התאימה את עצמה. מומחים לתמלול ותרגום כתוביות לסרטונים צברו ניסיון והופקה איכות יותר גבוהה. במקביל השתפרה משמעותית האיכות של לוקליזציית סרטוני ווידאו. זאת עקב כניסת טכנולוגיות חדשות של תמלול, עריכה והטמעת נתונים. כך צופי קטעי הוידאו זוכים לחוויית משתמש משודרגת ההולמת את ציפיותיהם והצמיחה בתחום ממשיכה.
תרגום עוקב ותמלול דרך ZOOM
השימוש ב- ZOOM עלה משמעותית בתקופת הקורונה והיא לאור המשבר האצה של המגמה של בתי עסק רבים לעבור לעבודה מרחוק. מגמה זו נמשכת כבר שנים ארוכות. המגמה מאפשרת את שכירתם של עובדים מקצועיים ללא תלות בקשר גיאוגרפי. עבודה מרחוק היא מוזילת עלויות משמעותית ומאפשרת לעסקים להתאים את עצמם בצורה יעילה יותר לתהליך הגלובליזציה המואץ.
חישבו למשל על התרחיש הבא: חברה המספקת מדחומים אלקטרוניים יכולה להרוויח כסף רב ממשבר הקורונה אך עומדת בפני אתגר.
מהו האתגר?
ליצור קשר בין אישי עם ספקים מקומיים בלי לשלוח פיזית למדינות היעד אנשי מכירות בקיאים בשפה. כאן נכנסים שירותי מתורגמנות ב-ZOOM ואפליקציות דומות לפעולה. בינהן תרגום סימולטני ב-ZOOM ותרגום עוקב ב-ZOOM. תרגום ותמלול פגישות עסקיות רבות משתתפים בזום בידי מתורגמנים סימולטניים מומחים הפך להיות עסק משגשג ונחוץ לעסקים רבים שנאלצו לפנות לדרכי תקשורת אלטרנטיביות.
יתרה מזאת, לאור מגבלות הריחוק החברתי למידה מקוונת דרך המחשב הפכה להיות שיטה חיונית ללמידה. כדי שהלמידה תהיה אפקטיבית חובה לספק תמלולים מדוייקים של השיעורים לתלמידים המבקשים להתבסס עליהם. אנו מעריכים שכל עוד מחלת הקורונה תמשיך להיות אתגר גלובלי סביר להניח לשנה שנתיים הקרובות, שירותי תמלול ותרגום בזום ימשיכו ליהנות מביקוש גדול.
עליה בביקוש של שפות שנחשבו בעבר פחות מסחריות
בשל תמורות בכלכלה העולמית מדינות מתפתחות הפכו לרלוונטיות מתמיד בשוק הגלובלי בו אנו חיים. משום כך רואים בהתאם התגברות בביקוש לשירותי שפה בשפות שבעבר נחשבו שפות אקזוטיות בעלות פחות פוטנציאל עסקי.
ישנן מספר דוגמאות לתופעה:
הודו למשל, היא מדינה שבשנים האחרונות נעה בין המקום הראשון למקום השני בצמיחה כלכלית מהירה. זוהי מדינה מגוונת מאד מבחינה לשונית עם שוק של מעל מיליארד וחצי בני אדם. בשוק ההודי, לפי וולפסטון, ישנן לפחות 121 שפות שונות המדוברות על ידי מעל עשרת אלפים דוברים. משום כך, הביקוש לתרגומים לשפות הודיות שונות עולה משמעותית ואנו מצפים שימשיך ויעלה בשנת 2021.
דוגמא נוספת היא ספרדית לטינית הנהוגה בדרום אמריקה. ניבים שונים של ספרדית הנפוצים באמריקה הלטינית הופכים לחשובים יותר עקב צמיחתם הכלכלית המהירה של שווקים דרום אמריקניים רבים. תרגומים מאנגלית לספרדית לטינית ולהפך הופכים להיות חשובים עוד יותר בעקבות הגירה מתמשכת בעשורים האחרונים של דוברי ספרדית לארה"ב. אנו מצפים ששירותי תרגום לספרדית ימשיכו לשחק תפקיד חשוב בשנת 2021.
לסיום, לאחרונה יש מגמה גוברת של הגירת דוברי ערבית לאירופה. כמו כן, יש עליה בהתהוותו של מעמד ביניים ערבי וכניסתו לשוק הקניות באינטרנט. כאשר שוק מסוים צומח שפתו הופכת ליותר רלוונטית. גם הסכם השלום החדש בין ישראל למדינות מרכזיות במפרץ הפרסי לדוגמא יוצר עליה בביקוש למתרגמים מקצועיים לערבית וממנה. לכן צפויות בשנת 2021 ובשנים הקודמות יותר הזדמנויות עסקיות בתרגום ולוקליזציה לערבית
תרגום מכונה (Machine translation) - בינה מלאכותית (AI) - העתיד כבר כאן?
תרגום באמצעות טכנולוגיות AI, הוא שיטה מתוחכמת להמיר מילים משפה אחת למילים בשפה אחרת המתבססת על זיהוי ביטויים רלוונטיים לתעשייה מתוך מאגר גדול של ביטויים בשפה הרלוונטית. תרגום מסוג זה נקרא גם "זיכרון תרגומי".
לפי הערכות מבוססות, שירותי תרגום מכונה באמצעות AI צפויים להגיע לנפח שוק של מיליארד וחצי דולר עד שנת 2024. השיטות הללו מאיצות את המהירות של עבודות תרגום באופן משמעותי ובכך מתאימות לקצב המהיר של השוק העולמי.
קראו עוד: תחזית למגמות בתעשיית התרגום בשנת 2050.
אנו מצפים שעקב השיפור המתמשך בטכנולוגיות התרגום הממוכן יעלה השימוש בתוכנות מהסוג הזה בעבודות תרגום. אנו מעריכים שעריכה לאחר תרגום מכונה בידי מתרגמים אנושיים צפויה לקחת מקום מרכזי בתעשיית התרגום בשנת 2021. זאת מפני שהדרך עד תרגום מכונה מקצועי ללא פגמים, המתאים לשימוש מסחרי ללא התערבות אנושית עוד ארוכה.
לסיכום, אנו בטומדס מעריכים ששווקים מתפתחים יגרמו לביקוש גובר לשירותי תמלול, תרגום קטעי ווידאו, תרגום סימולטני ותרגום עוקב לכנסים ב- ZOOM ושירותי תרגום מכונה בשפות מפתיעות. נמשיך לעקוב אחרי המגמות המתקדמות.
גילי קימור
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות