- עמוד הבית
-
אודותינו
-
שפות
-
שירותים
-
תרגום משפטי
- לקוחות
-
יצירת קשר
IL: +972 72 2200700
- כניסה לאתר
צור אתנו קשר
הכנס את הפרטים שלך ונחזור אליך בעוד מספר דקות
האתגרים שכותב מומחה לכתיבת תוכן שיווקי מתמודד עימם
זמן קריאה : 9 דק'
כתיבת תוכן שיווקי הפכה לאחת הדרכים המרכזיות של חברה עסקית לשווק מוצרים לקהל הגולשים, לצבור נוכחות באינטרנט ולבסס את סמכותה המקצועית בעיני לקוחותיה הפוטנציאליים. כתיבה זו היא השופר והשליח של מרבית העסקים הגדולים וגלומים בתוכה יתרונות רבים.
אנשים שקוראים מאמר מעניין ומעמיק על נושא שקרוב לליבם ומעניק להם פיתרונות לבעיות איתם הם מתמודדים, או עונה על צורך עמוק שהגולשים ביקשו לגלות באינטרנט, הם המטרה של התוכן השיווקי שלכם.
הם יכולים בקלות להפוך לא רק ללקוחות פוטנציאליים שיביאו זרם הכנסות יציב לעסק שלכם, אלא גם לשגרירים עבור התוכן שלכם, שמעניקים לו פרסום ממוקד ואפקטיבי בחינם.
כותב התוכן השיווקי לכן נחשב כנכס מרכזי לכל חברה עסקית בינלאומית או ארצית המשתמשת באינטרנט כדי להציג לעולם את חלון הראווה שלה. יחד אם זאת, קריירה בכתיבת תוכן איננה פשוטה כפי שחושבים. היא מצריכה כישרון, תבונה, רגישות ועמידה תחת לחץ.
כותב תוכן שיווקי מוצלח המעוניין שהתוכן שלו באמת יחדור למעמקי ליבו של הקהל הרלוונטי ויוביל אותו לפעולה חייב לתת בכתיבתו מענה לכמה אתגרי כתיבה שיווקית מאד לא פשוטים. להלן כמה מהאתגרים הללו וכיצד כותב תוכן שיווקי מגבש להם מענה.
האם בכתיבה שיווקית כדאי לכתוב יותר או מעט?
האם לכתוב הרבה או מעט? זוהי אחת הדילמות הגדולות של כותב תוכן המנסח מאמרים שיווקיים, פוסטים שיווקיים, פרסומות ולעיתים סטטוסים ברשתות החברתיות והודעות קצרות לעיתונות. היתרונות של מאמרי כתיבה שיווקית ארוכים הם:
- כתיבה מעמיקה – כלומר ניתן לכתוב מזוויות רבות על נושא גדול ולתת מענה ידעני לכל השאלות והצרכים העולים מאותו נושא.
- ביסוס משכנע יותר – מאמר ארוך נותן הזדמנות שימוש בעובדות רבות ומגוון של דוגמאות על מנת לבסס את הטיעונים במאמר. כך נוצרת הזדהות רגשית ורעיונית גדולה יותר של הקורא עם התוכן.
- מעמד גבוה יותר בגוגל – גוגל מעדיף מאמרים של מעל 1000 מילים כל עוד התוכן רלוונטי, כתוב טוב ומדוייק לכותרות ה-SEO בהם השתמשתם כדי לקדמו.
- משיכת קהלים שונים – ניתן לבנות קהל גדול מאד של קוראים על ידי מענה לשאלות הקהל במספר נושאים משיקים וקרובים זה לזה.
לדוגמא – מי שכותב מאמר גדול על שירותי מתורגמנות וכולל בתוכו מענה לשאלות על תרגום סימולטני ובנוסף לו מענה לשאלות על תרגום עוקב, יכול להשיג צפיות משני הקהלים הרלוונטיים.
מצד שני יש גם יתרונות רבים לכתיבה רזה של מעט מילים. היתרונות של פוסטים קצרים הם:
- "זמן הוא כסף" – פוסטים קצרים רגישים לקוצר הזמן וחוסר הסבלנות של אנשי עסקים רבים שזמנם יקר. קוראים אלו פשוט מעוניינים בתשובה נקודתית ללא העמקות מיותרות בנושאים משיקים שלא רלוונטיים להם.
- התמקדות נקודתית יותר – מספר מילים נמוך כופה על הכותב לבחור את המילים שלו בזהירות ובקפדנות.
עליו לבחור זווית מאד ממוקדת שעדיין תאפשר לו להעביר תוכן משמעותי במעט מילים. כמובן, ניתן לכתוב מאמר איכותי במעט מילים וגם בהרבה מילים.
- התאמה לרשתות החברתיות – ברשתות החברתיות בהן הקהל הצעיר נחשף לגירויים רבים מאד באופן בלתי פוסק ויכולת הקשב שלו נמוכה וקלה להסחה, כתיבה קצרה, קולעת ורגשית היא חובה.
אז עדיף לכתוב קצר יותר או ארוך יותר? תלוי במטרת התוכן. אם מעוניינים בחשיפה רחבה למסר ממוקד, כדאי לכתוב מעט. אם מעוניינים לייצר רושם רציני ומעמיק והילה מקצועית על נושא רחב יחסית, כדאי לכתוב הרבה.
חשוב מאד להתאים את הכתיבה למדיה שבה אתם כותבים. אין דומה מאמר בבלוג לפוסט בטוויטר. ניסיוני לימד אותי שטווח הכתיבה השיווקית האידיאלי הוא בין 800 ל-1200 מילים.
כיצד לחשוב מנקודת המבט של הקהל?
הסוד לכתיבה שיווקית טובה הוא כיצד לחשוב מנקודת מבטו של הקהל שלכם. כאשר אתם כותבי תוכן אתם חייבים לענות על הצרכים ועל השאלות המסקרנות את הציבור שרלוונטי לאינטרסים שלכם. "כתבו על מה שבוער לציבור והלהבה של מילותיכם תקרין למרחוק".
אך שאלת מיליון הדולר כאן היא: כיצד מזהים את הצרכים של הקהל הרלוונטי עבורכם? יש לכך שלוש תשובות שיכולות לסייע לכם בכך מאד.
ראשית: עשיית מחקר שוק מעמיק ודרכו היכרות מספקת עם קהל היעד. שנית: בדיקת התכנים של המתחרים שלכם לאותו קהל יעד וניצול היתרונות שלהם לטובתכם.
שלישית: בדיקת השאלות הנפוצות בגוגל ובמקביל הקפדה לשים יד על הדופק של החברה שאתם פונים אליה על מנת לזהות צורך עמוק העולה מתוכה ולתת לו מענה.
לדוגמא, בשיא תקופת מגפת הקורונה בחודש מרץ 2019, הוטל סגר חריף ואנשים איבדו את עבודתם או נאלצו לעבוד מהבית דרך המסך. כתוצאה מכך הצרכים הבוערים ברשת שיקפו את המציאות היומיומית.
השאלות החשובות היו: איך לעשות כסף מהבית?, איך לעשות כסף מהאינטרנט?, כיצד להעסיק את הילדים שיושבים בבית? איך לאזן טוב יותר בין חיי המשפחה לחיי העבודה?
כל אחד מהנושאים הללו הוליד מאמר שזכה לצפיות רבות כיוון שענה באופן מעמיק על צורך אמיתי של אנשים.
קראו עוד: איך להרוויח כסף מהבית
קראו עוד: עשר משחקים למשפחה בבית בעת הקורונה
כמובן, היה חשוב לשמור שהמאמרים ימשכו קהל רלוונטי לתעשייה שלנו. במקרה שלי זו תעשיית השפות. לכן היה חשוב לעשות התאמה בין הנושא שבוער לאנשים לנושא שבו חברת תרגום מסוגלת לבסס את סמכותה ולהציע את עזרתה.
לדוגמא מאמר זה שנועד למתרגמים בתחילת דרכם: איך להשיג עבודות תרגום ללא כל ניסיון?
מאמר כזה גם נותן מענה לצורך של ציבור גדול בעבודה מהבית בזמן הקורונה וגם נושק לתעשיית השפות ולכן משרת את חברת התרגום שאני מייצג ומבסס את סמכותה המקצועית ואת הרלוונטיות שלה. אם אתם סקרנים לדעת כיצד הופכים לכותבי תוכן היכנסו למאמר הבא.
איך לכתוב אל הרגש של האנשים אך במקביל להישאר עסקי ומקצועי?
כותב תוכן טוב לא כותב כתיבה עסקית יבשה ומשעממת שכולה פרסומת שיווקית, כי הקהל פשוט יתעלם מזה. הוא גם לא כותב בסופרלטיבים זולים ולא משכנעים המפארים יתר על המידה את השירות אותו הוא מקדם.
ידוע שכתיבה בוטה ומשתפכת יוצרת אנטגוניזם. אסור להיראות כאילו אתה מנסה יותר מידי לרצות את הקהל שלך, כי הוא ירגיש במניפולציה.
אז מה הסוד? איזון נכון. יש לכתוב דוגמאות בהן הקורא יוכל למצוא את עצמו. הדוגמאות הללו הן הפרסונה שמייצגת את הקורא ומשכנעת אותו להפוך ללקוח.
זהו המקום הנכון להביע רגש במאמר ואפילו להשתמש בהומור בצורה מוקפדת ומכובדת. יש להשתמש במגוון דוגמאות כדי לקלוע למגוון פרסונות שהגדרתם.
כאשר מביעים את הטיעונים המרכזיים של המאמר, כדאי לכתוב כתיבה עיניינית ו"עסקית יותר". כדאי להשתמש בנתונים ועובדות רלוונטיות על מנת לדבר אל ראשם של הגולשים.
כך תשכנעו אותם שאתם חברה מקצועית שיודעת על מה היא מדברת ומסוגלת לעזור ולתת מענה מעולה לצורך עסקי מסויים.
איך עומדים במועדי כתיבה שיווקית לחוצים ועדיין שומרים על איכות גבוהה?
פעמים רבות מועד ההגשה של מאמר הוא חרב מתהפכת על צווארו של כותב התוכן. מניסיוני כתיבת שלד ממוקד לנושא הכתיבה שלכם, לפני שמתחילים לכתוב את המאמר, מסייעת מאד לעשיית תחקיר יעיל לקראת הכתיבה. היא מסייעת גם לכתיבה מהירה ומסודרת.
התבססות על כארבעה מקורות לכל היותר תעניק לכם את הידע הנדרש לכתיבה מעמיקה ועשירה שתענה על מרבית הצרכים של קהל היעד שכתיבת התוכן אמורה לתפוס.
זוהי שאלה של איזון. מצד אחד חובה להספיק להגיש את המאמר בזמן. למה הדבר דומה? לסטודנט העומד במבחן וכאשר מגיע מועד ההגשה הוא חייב למסור אותו לבוחן כדי לקבל ציון.
מצד שני חשוב להיות זהיר. לא לכתוב כהרף עין, לכתוב לאחר תחקיר מקיף ומעמיק. עליכם לוודא שאתם משתמשים בעובדות מוצקות ועונים לצרכים של הקהל.
זכרו, בסופו של דבר, אנשים קוראים את התוכן הזה ומתרשמים מכם וגם גוגל מעריך את התוכן שלכם בהתאם לאיכות הכתיבה.
אין חכם מהניסיון שילמד אתכם לעמוד במועד ההגשה מבלי להתפשר לעולם על איכות התוכן שלכם.
לסיכום
כתיבת תוכן היא קריירה מאתגרת, מעניינת ומספקת. לעולם לא יהיה בה רגע משעמם. תמיד יהיו בה אתגרים חדשים.
זאת בין אם עלי לכתוב עמוד שירות קצר שמקדם מוצר ובו 600 מילים בלבד, ובין אם אני צריך לכתוב מחקר מעמיק של 3000 מילים על תרגום רפואי מרחוק בתקופת הקורונה.
אסיים בנימה אישית: כל המאמרים שכתבתי הם ילדיי וכך אני ככותב תוכן גם משקיע בהם.
גילי קימור
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות