קיים פער סכומים משמעותי בין הסכום הנורמלי שמתרגם פרילנסר מרוויח לבין מה שהוא יכול לעיתים להרוויח. לדוגמא שיעורי גביה ממוצעים לפי מילה על תרגום בארה"ב נוטים להיות בין 10 ל20 סנטים למילה. עדיין קיימת שונות גדולה, חלק מהמתרגמים לספרדית יעבדו במחיר מגוחך של שני סנטים למילה, לעומתם מתרגמים אחרים לאחת משפות המאיה, (שפת ה – Kichu), ירוויחו סכומים גבוהים פי 20 מהסכום הזה.
כמה כסף המצטבר בטווח הארוך מסתתר מאחורי מחירי תרגום לפי מילה?
תלוי את מי שואלים, החציון של שיעורי ההכנסה למתרגמים במשרה מלאה בארצות הברית הוא בין 40,000 ל - 43,000 דולר. אבל החציון הזה מייצג טווח הכנסה נרחב. ככל כך נרחב למעשה, עד שהמתרגמים המוצלחים ביותר מסוגלים להשתכר אפילו סכומים של 6 ספרות כמשכורת שנתית.
אז מה גורם להבדל בין הכנסה רגילה לבין ההכנסה היוצאת מהכלל?
הבה נציג את שאלת הכנסת המתרגמים באופן מתמטי הכנסה ממוצעת מול הכנסה אפשרית.
רוב המתרגמים מספיקים לתרגם בין 400 ל – 600 מילים בשעה כאשר העבודה ברמת קושי ממוצעת. כלומר בין 2000 ל – 3000 מילים ליום המסתכמות בין 400 ל – 600 אלף מילים בשנה, גם כאשר כוללים סופי שבוע וחופשות. כאשר ההכנסה מהתרגומים הללו היא לפי הממוצע הכללי של המתרגמים, עשרה סנטים למילה, ההכנסה השנתית שמתרגם ממוצע מרוויח היא כ – 50 אלף דולר.
כעת נשקול מצב שונה במקצת.
נתאר מתרגם אחר העובד באותו קצב ואותם הספקים כמו מרבית המתרגמים אך ההבדל בינו לבינם הוא שלמתרגם הזה יש התמחות כלשהי או שהוא מתרגם לשפה שהיא יותר נדירה.
המתרגם הזה בוחר להתעקש ולגבות מחיר גבוה על שירותיו הייחודיים. הוא יכול לגבות בערך 35 סנטים למילה. בצורה כזאת בלי לעבוד שעות ארוכות יותר, במיוחד אם הוא נעזר בתוכנות מחשב מפותחות המסייעות למתרגמים ומגבירות את יעילותם, מתרגם יכול להעלות את הכנסתו השנתית ללא פחות מ – 200 אלף דולר כלומר סכום גדול פי ארבעה מהממוצע.
בסופו של דבר שירות ותוצרים באיכות גבוהה יצדיקו מחיר גבוה. השכלה, ניסיון, עלויות מחיה וביטחון עצמי כולם צריכים לשמש כפרמטרים בקביעת ערכה הכספי של עבודה. אל תתנו ללקוחות עקשניים להכריח אתכם לרדת במחיר. אל תאפשרו למחירי שוק תחרותיים, נמוכים באופן מגוחך, להרתיע אתכם מלדרוש על העבודה את המחיר הראוי לכם. התבטלות עצמית בפני לחצי השוק היא הטעות השכיחה ביותר שמתרגם פרילנסר עושה, וזו טעות הניתנת למניעה בקלות. כאשר מישהו מוכר את עצמו בזול הוא לעולם לא ירוויח כפי שהוא היה יכול.
האם אי פעם הרגשת שמכרת את עצמך בזול? האם מחירים זולים הנהוגים בשוק משפיעים על שערי הגביה שלך? אתה מוזמן לחלוק איתנו בתגובות את חוויותיך ועמדותיך.
המאמר המקורי כאן.
תורגם בידי גילי קימור